Michel Nusse | N-Force1

In de serie interviews ‘R4R-in gesprek met onze donateurs’ hebben we contact met Michel Nusse, eigenaar van N-Force1. N-Force1 ontwikkelt en bedenkt inspirerende en vitaliserende programma’s voor de zakelijke markt.

N-Force1. Wat een bijzondere naam.

Absoluut. Het geeft aan wie ik ben en waar ik voor sta. De ‘N’ staat voor de beginletter van mijn achternaam, Nusse. Force betekent kracht en legt een mooie link naar mijn verleden bij het Korps Commando Troepen. En de ‘1’ staat voor het feit dat ík de naam, het gezicht en de enige contactpersoon ben van mijn bedrijf. Opdrachtgevers doen zaken met mij vanaf het begin tot aan het eind.

Van het Korps Commando Troepen naar events. Hoe ging deze stap?

Na mijn opleiding aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding kwam ik terecht bij het KCT. Er waren op dat moment een aantal tv-programma’s zoals ‘Poolsurvival’, ‘Sterrenslag’ en ‘Junior Survival of the fittest’. Programma’s bedacht door de AVRO en uitgevoerd door experts. Een mooi format waar ik bij betrokken werd. Totdat het zoveel tijd in beslag ging nemen dat ik een keuze moest maken. En ben verder gegaan met het creëeren van avontuurlijke events voor bedrijven. Met vooral een passie voor het creatieve en inspirerende effect. Buiten de comfortzone, zeg maar.

Dus heb je vanaf dat moment volledig voor de events gekozen?

Ja, inderdaad. En vandaaruit doorgegroeid naar XXL Events. Mega gave projecten gedraaid. Zoals bijvoorbeeld schepen gedoopt in de haven van Rotterdam voor een bedrijfsevent. Altijd verrassend en anders. Totdat ik een jaar of drie geleden het roer om wilde gooien. Ik wilde terug naar mijn roots, mijn passie. Met de nadruk op het organiseren van meer kleinschaliger evenementen met mijn persoonlijke touch. Met inmiddels 30 jaar ervaring.

Heb je dat toen meteen in gang gezet?

Nee, niet echt. Want er kwam weer iets anders uitdagends op mijn pad. Namelijk het uitvoeren van een reeks jubileumfeesten voor een internationaal bedrijf. Daarvoor heb ik een mooie tour door Europa weten neer te zetten waarbij we twaalf steden hebben aangedaan. Van Stockholm tot aan Boedapest.

En vervolgens?

Toen ben ik gaan nadenken. En kwam tot de conclusie dat ik van het één in het ander kon rollen. Maar was dat wat ik echt wilde? Of wilde ik gaan bouwen aan mijn eigen bedrijf? Voor dat laatste heb ik gekozen en vanaf dat moment ook flink gas gegeven.

Wat wilde je dan anders doen dan anderen?

Samengevat wordt de basis van N-Force1 gevormd door drie basisprincipes. Een verrassende inhoud in combinatie met een inspirerende omgeving en een mooie beleving. Ik luister goed naar de wensen van de klant en bedenk daar een passend format voor. Ik hou niet van pitchen maar wel van presenteren. Dat betekent dat ik met liefde het geheel meerdere keren kom toelichten zodat de klant het allerbeste krijgt voor maximale aansluiting. Het ‘wow’-effect. Daar hou ik van. Dat we als partners samen in een project stappen. Als hoofdaannemer zorg ik dan dat de beste onderaannemers worden ingeschakeld om een onvergetelijk evenement neer te zetten.

Wie zijn jouw voornaamste opdrachtgevers?

N-Force1 vitaliseert met energieke events, zeg ik altijd. Dan heb ik het over Leadership-programma’s maar ook over inspiratiedagen, relatie-events en teamontwikkeling waar bijvoorbeeld wordt gewerkt aan de strategische doelstellingen.

Welke ingrediënten zijn dan specifiek N-Force1?

Het mag een tikkeltje schuren en ongemakkelijk voelen. Bijvoorbeeld met een groep ’s ochtends vroeg naar de haven van Scheveningen om daar de vissersboten aan te zien komen. Vervolgens alle deelnemers op een RIB-boat te zetten en naar Terschelling te varen. En daar een programma te draaien. Het moet verrassend en anders zijn. Terug naar de basis.

Wat bedoel je daarmee?

Het ‘Down to earth’ gevoel. Naar buiten gaan. De natuur naar de mens brengen en de mens naar zichzelf. Daar streef ik naar. Weg met de opsmuk. Maar wel creatief, doordacht en inspirerend. En veilig natuurlijk.

Je draaide met je bedrijf nog niet zo lang, toen alles in maart 2020 op slot ging. Wat gebeurde er toen?

Tja. Ik vind dat ik het geluk aan mijn kant heb gehad. De grotere evenementen kwamen stil te liggen maar ik heb niet stil gezeten. Online kun je namelijk hele mooie en grote shows neerzetten. Hoewel ik wel even een drempel over moest. Live verbind ik me veel liever met mensen.

Hoe geef je jouw evenementen online vorm?

Dat doe ik in een professionele studio. Dan betrek ik bijvoorbeeld een talkshow-host erbij en een bandje. Of ik zorg voor een aansprekende conference. Aansluitend bij de wensen van de klant. Zelfs dat kan energiek zijn. Daar gooi ik mijn eigen sausje overheen. Overigens is het bandje zo ongeveer een huisband geworden. Die meteen een mooie sfeer weet neer te zetten.

Hoe zie jij de komende tijd?

Ik ben heel positief gestemd. Voor de komende maanden heb ik een paar mooie programma’s op de rol staan waarbij een belangrijk deel van het programma zich ook buiten afspeelt. Uiteraard conform de richtlijnen. Daarnaast hoop ik dat we in het najaar weer open mogen. Dat stemt mij hoopvol.

Als zoon van Rotterdamse ouders, zit Rotterdam in je hart. En je bent al jaren donateur van R4R. Wat spreekt jou bij hen zo aan?

Dat we met elkaar iets terugdoen voor de stad. Als kleine jongen ging ik al aan de hand van mijn vader naar de havens en ik kom al tientallen jaren in De Kuip. Barbara en Robin zijn twee energieke meiden die iets waardevols hebben neergezet. Met weinig woorden en veel daden. Zij zijn blij met mij als donateur maar omgekeerd ben ik blij met hen als aanjagers van deze mooie club met mensen.

Wat heeft jou de afgelopen periode het meest geraakt met de initiatieven van R4R?

Het diner voor de vrijwilligers van de Hospice om hen te bedanken. Als donateurs zaten wij onder andere in de bediening. Een wonder dat ik die borden goed op tafel heb weten te krijgen.

Heb jij een idee om R4R nóg krachtiger te maken?

Er is niet iets dat zo bij mij opkomt. We staan goed in the picture en geregeld sluiten nieuwe donateurs aan.

Is er, tot slot, nog iets wat mensen nog niet van jou weten?

Uhhhhh ….. even denken. Dat ik, naast de hoeveelheid energie die ik heb, ook rustig onderuitgezakt kan zitten om te relaxen met een drankje. Dat is de wat meer Bourgondische kant. En, oh ja, dat ik momenteel de slechtste werkplek in huis heb, met een pruttelend koffieapparaat dat lekkere verse bonen maalt, hahaha!

Tekst: Hyacinthe van Emst
Foto: Rotterdammers 4 Rotterdammers