Lunch Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Een samenleving zonder armoede is pas echt rijk

Armoede in Rotterdam
19% van de huishoudens in Rotterdam leeft in armoede. Dat is bijna 2 keer zo veel als gemiddeld in Nederland! Dat zijn 54.800 huishoudens waaronder 20.100 kinderen vallen. Armoede heeft vele oorzaken: gebeurtenissen als een scheiding of ontslag, psychische problemen, laaggeletterdheid of werk dat te weinig betaalt om van te kunnen leven. Leven in armoede zorgt voor (problematische) schulden, stress, sociaal isolement en een slechte gezondheid. Mensen in armoede willen graag hun situatie veranderen, maar door de veelheid aan problemen lukt ze dat simpelweg niet. De stijgende energieprijzen en de wirwar aan overheidsregels helpen hier ook niet bij.

R4R X FBNR
Samen met jullie willen wij een hand toereiken naar de mensen die net dat 'extraatje' nodig hebben om zo weer op te kunnen krabbelen. Middels een lunch bij Het Schielandshuis maken jullie kennis met het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam, hun hulpverleners en de actuele nijpende situaties in Rotterdam. Door middels van kleine donaties gaan we proberen deze mensen te helpen, door ze net weer even dat nodige zetje in de goede richting te geven. 

Lees hier meer over de aanpak van Fonds Bijzondere Noden.

Kom en steun je stadsgenoten!

Programma
12:00 uur inloop
12:15 uur presentatie FBNR
12:30 uur eerste gang
13:00 uur tweede gang
13:45 uur koffie
14:30 uur einde

Locatie: Schielandshuis, Coolsingel 114 te Rotterdam
Het Schielandshuis is uitstekend te bereiken met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Direct naast het Schielandshuis kun je parkeren in Q-Park Koopgoot aan de Bulgersteyn 5. Op ongeveer 5 minuten loopafstand stopt de trein op station Blaak en de metro op station Beurs, het belangrijkste metrostation in de stad. Hier stoppen alle metrolijnen.