Clean up Rotterdam 2020

Rotterdam. Plasticvrij! Wij stropen onze mouwen op voor een schone stad zonder plastic en vuil. In een stad waar de slogan: ‘We may not have it all together, but together we have it all’ voorop staat en ondernemers & inwoners samen hand in hand gaan! Vanaf september starten wij met ons initiatief: CLEAN UP ROTTERDAM 2020. 

Deelnemende teams

Deze teams steken hun handen uit de mouwen om van Rotterdam een schone stad te maken! We stellen ze graag aan jullie voor!

Team Erling & Elise!

Aanvoerders: Erling Haverkamp en Elise natte
Bedrijf: Imatech en Face The Future
Datum: woensdag 2 september 2020
Gebied: Maritiem District

Face the Future (Elise Natte) & IMATECH (Erling Haverkamp) gaan als eerste clean up team aan de slag! Met de maatschappelijke missie; Een schoon Rotterdam, zonder plastic en vuil.

Naast het feitelijk “de handen uit de mouwen steken” – het ophalen van plastic & vuil op de kade en vanaf het bootje op het water – willen zij ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de bewustwording van dit thema in de stad bij ondernemers, scholen en verenigingen.

Team MKB Rotterdam Rijnmond!

Aanvoerder: Pieter van Klaveren
Bedrijf: MKB Rotterdam Rijnmond
Datum: Dinsdag 8 september 2020
Gebied: Hillegersberg – Schiebroek

Het team van MKB Rotterdam Rijnmond zal, samen met stichting Plastic Whale, de Bergse Plas op varen om het gebied Schiebroek – Hillegersberg aan te pakken. De wateren, maar ook de kades en de omgeving worden plastic vrij geprikt. Met een powerteam van bestuursleden, medewerkers en ambassadeurs zijn ze al goed op elkaar ingespeeld om zo zoveel mogelijk plastic op te halen!!

Team Green Business Club!

Aanvoerder: Carola Kalishoek
Bedrijf: Green Business Club
Datum: donderdag 10 september 2020
Gebied: Rotterdam Prins Alexander

Samen met de stichting Clear Rivers zal de Green Business Club middels een clean up walk het gebied Prins Alexander voor haar rekening nemen. Met een team van vaste partners zullen zij aan de slag gaan in dit gebied.

“We hebben er erg veel zin in! Al onze partners die ondernemen ook in het gebied Prins Alexander, dus dat brengt nog is extra motivatie met zich mee” zegt Carola Kalishoek.

Team Edwin & Edwin!

Aanvoerders: Edwin Eijsackers en Edwin Arnts
Bedrijf: Team-Werk en Santas Koffie
Datum: vrijdag 11 september 2020
Gebied: Rotterdam Noord

Het eerste team die de wateren durft te bevaren met de sups van stichting SupCleanup. Voor ons zijn dit nu al helden! De heren Edwin en Edwin hebben hun team versterkt met leerlingen van de middelbare school voor speciaal onderwijs; VSO Accent en zullen zo de wateren, maar ook de kades en de omgeving in Rotterdam Noord aanpakken.

“Wij vinden het leuk om ook zo de jongeren bewust te maken van alle troep in de stad. Het wordt tijd dat we dit is met zijn alle gaan opruimen!” zegt Edwin van Team-Werk.

Team Kortekade!

Aanvoerder: Marina Grabner
Bedrijf: Forever Moments
Datum: donderdag 17 september 2020
Gebied: Kortekade Kralingen

Het Team Korte Kade wordt aangevoerd door Marina Grabner. Samen met haar buren en de ondernemers uit de straat zullen zij het gebied rondom de Kortekade in Kralingen aanpakken!

“Je vindt hier van alles. Van vuil, plastic, geleegde asbakken tot aan verdwaalde karretjes van de supermarkt. Veel bewoners en ondernemers irriteren zich hieraan. Het wordt tijd dat we er wat aan gaan doen en de mensen bewust maken van hun rommel!” Aldus Marina.

Team Seris!

Aanvoerder: Aad de Vries
Bedrijf: Seris Nederland
Datum: vrijdag 18 september 2020
Gebied: Kralingen-Crooswijk

Seris Nederland gaat, samen met stichting Plastic Whale, aan de slag in het gebied Kralingen-Crooswijk. Zo zullen zij de omgeving rondom de Kralingse Plas, maar ook de plas zelf voorzien van een goede schoonmaakbeurt. Het team van Aad de Vries is sterk vertegenwoordigd met zijn collega’s. Zij gaan flink hun best doen om zoveel mogelijk plastic te verzamelen.

“Wij vinden het belangrijk om bewustwording over dit onderwerp te creeren binnen ons bedrijf, maar ook daarbuiten.” zegt Aad de Vries.

Team RoX!

Aanvoerder: Rogier van Heeswijk
Bedrijf: RoX Legal
Datum: dinsdag 22 september 2020
Gebied: Centrum Rotterdam

Het team RoX bestaat uit een aantal medewerkers van RoX Legal, maar ook zullen zij zich versterken met de donateurs van Rotterdammers 4 Rotterdammers. Met de stichting Plastic Whale gaan zij aan de slag in Rotterdam Centrum om daar de omgeving een goede poetsbeurt te geven. Zo wordt er gevaren vanaf de Noorderbrug over de Rotte richting de Lombardkade.

“Ik vind het erg leuk om dit te kunnen faciliteren. Het is prettig om te wonen en te werken in een schone leefomgeving. Hier mogen we ons best wat meer bewust van worden!” aldus Rogier van Heeswijk.

Team Jaco!

Aanvoerder: Jaco ter Steege
Bedrijf: Rewaste Waste Solutions BV
Datum: Vrijdag 25 september 2020
Gebied: Rotterdam Overschie

Jaco gaat met zijn team aan de slag in het gebied Overschie. Onder andere wordt Park Zestienhoven aangepakt waar ze zoveel mogelijk plastic zullen gaan opruimen. Hoe zij dit doen? Samen met Supcleanup gaan ze suppend te water en prikken ze de kades schoon.

Jaco is niet vies van een beetje afval. Zo zorgt zijn bedrijf er al jaren voor dat afval een tweede leven krijgt. “Wat voor de een afval is, kan voor ons nog een mogelijke grondstof, bouwstof of brandstof zijn. Clean Up Rotterdam sluit mooi aan bij de visie van ons bedrijf, namelijk de wereld mooier en schoner maken” zegt Jaco ter Steege.

Maatschappelijke partners