Aad de Vries | Seris Nederland

In de serie interviews ‘R4R-In gesprek met onze donateurs’ hebben we contact met Aad de Vries, algemeen directeur Seris Nederland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen. Deze mooie slogan heb ik van hun website gehaald: “Zeg Veiligheid, Denk Seris Group”.

Wat is Seris voor een bedrijf om voor te werken?

Seris is van oorsprong een Frans familiebedrijf. Wij bieden beveiligingsoplossingen voor alle branches en type functies. Binnen Europa zijn we ook actief in België, Frankrijk, Luxemburg en Polen en buiten Europa ook in Afrika bijvoorbeeld. Onze expertise beslaat complete serviceverlening ten aanzien van alles wat met beveiliging te maken heeft. Wat het zo mooi maakt om voor dit bedrijf te werken, is dat de menselijke maat voorop staat.

Hoe ben je bij Seris terecht gekomen?

Ik ben geboren in Rotterdam en heb een jaar of acht bij de politie gewerkt. Vervolgens wilde ik wat verder kijken en kwam ik terecht in de particuliere beveiligingssector. Onder andere bij de Nederlandse Veiligheidsdienst. Daar heb ik veel kunnen leren. Van daaruit ben ik weer verder gaan kijken. Zo kwam ik onder meer terecht bij CSU in Uden en bij ISS in Utrecht. Sinds 2014 ben ik verbonden aan Seris. Terug in mijn geboortestreek.

De menselijke maat. Hoe laat je die zien aan je opdrachtgevers?

Wij willen uiteraard de hoogste kwaliteit leveren, maar daarnaast is het voor ons ook heel belangrijk om de opdrachtgevers te ontzorgen. En om te blijven innoveren. Met onze klanten gaan we dan ook uitgebreid in gesprek om te kijken wat hun wensen zijn. In combinatie met onze expertise adviseren wij dan de meest passende oplossing.

Hoe is het afgelopen jaar voor jullie verlopen?

Eigenlijk zijn we de Corona periode goed doorgekomen. Met onze ketenpartners en leveranciers zijn we continu in gesprek gebleven. Om te komen tot oplossingen die voor alle partijen werken.

Ligt daar ook voor een groot deel jouw passie?

Ja zeker. We streven allemaal naar gezonde bedrijfsresultaten en worden uitgedaagd om creatief te zijn. Niet alleen willen we de opdrachtgevers tevreden houden maar elkaar juist in deze tijd ondersteunen en versterken. Dat past ook binnen de identiteit van ons bedrijf.

Opdrachtgevers weten dat ook zeer te waarderen, neem ik aan?

Absoluut. Ook zij zoeken naar een nieuw evenwicht. Als je dan met elkaar in gesprek blijft en laat zien dat ons er ook alles aan is gelegen om zo optimaal mogelijk te ondersteunen, dan stelt men dat op prijs. Het gaat er ook om om verwachtingen naar elkaar uit te spreken en helder te zijn over wat er wel of niet kan.

Naast je passie voor Seris, welke passies heb je nog meer?

Duiken, tennis en golfen. Maar ik speel veel te weinig. Ik heb het nog te druk …. En, niet te vergeten, ik heb ook een passie voor Spanje. Daar kun je al deze sporten beoefenen.

Mooie lijst. Hoe kom je zo bij Spanje uit?

Da’s wel een mooi verhaal. Als klein kind ging ik voor het eerst mee naar een wedstrijd van Feyenoord. Wat was ik onder de indruk van de hele entourage. Ik heb met open mond zitten kijken wat er allemaal gebeurde en van de hele wedstrijd niks meegekregen. Daarna werd het een tweewekelijks uitje. Vervolgens heb ik mij aangemeld als businessclub lid en ging ik elk jaar mee naar het trainingskamp in Spanje.

En daar heb je een mooie plek gevonden?

Mijn vrouw heeft inmiddels haar eigen bedrijf waarbij zij huizen in Spanje verkoopt aan vooral Nederlanders en Belgen. En onze dochter heeft een aantal jaren geleden haar spullen gepakt en woont daar voor vast. Zij werkt in het bedrijf van mijn vrouw. Spanje heeft verschillende prachtige streken maar wij hebben gekozen voor de Costa del Sol.

Wat bijzonder hoe dit dan bij elkaar komt. Wat spreekt jullie zo aan?

Het is heerlijk dat de mensen daar op een hele ontspannen manier leven. En je kunt veel buiten leven, dat vinden wij ook zo prettig. Elke keer als we daar zijn, voelt het heel goed. Ik kijk er echt naar uit om daar ooit meer tijd te kunnen besteden waardoor ik ook mijn sportieve hobby’s kan beoefenen.

Een man met een Rotterdams hart. Dan is het misschien wel een kleine stap naar R4R. Wat spreekt jou bij hen zo aan?

Jaren geleden heb ik kennis gemaakt met Robin en Barbara. Zij kwamen enorm enthousiast over. Zij hebben het hoofd en hart op de goede plek. En daar werd ik door geraakt. Dus ik was blij dat ik lid mocht worden van deze Good Citizens Club. Er is vanuit de club veel liefde voor de stad Rotterdam. Ik vind het dan ook een eer om iets terug te kunnen doen. Rotterdammers kunnen bot zijn maar krijgen wel heel veel dingen voor elkaar. Dat zie je hier duidelijk gebeuren.

Wat heeft jou de afgelopen periode het meest geraakt met de initiatieven van R4R?

Moeilijk om er een te noemen. Maar, wat wel fantastisch is, is dat wij met een ploeg van ongeveer 30 personen van Seris, hebben meegewerkt aan het Clean Up project. Gezamenlijk zijn we aan de slag gegaan om een bijdrage te leveren aan iets dat belangrijk is.

Heb jij een idee om R4R nóg krachtiger te maken?

Eigenlijk niet. De manier waarop het is opgezet, functioneert prima. Robin en Barbara leggen er zoveel hart en ziel in dat het aanstekelijk werkt. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van R4R.

Tekst: Hyacinthe van Emst
Foto: Rotterdammers 4 Rotterdammers