Richard Schenk & Rob Oorschot | Auto Hoogenboom

In de serie interviews ‘R4R-In gesprek met onze donateurs’  zijn we virtueel op bezoek bij Richard Schenk en Rob Oorschot van Auto Hoogenboom, onderdeel van Pon Holdings. Richard is mobiliteitsadviseur bij Auto Hoogenboom Lease; Rob is werkzaam als ambassadeur bij Auto Hoogenboom Fleetsales.

Wie is Auto Hoogenboom?

Auto Hoogenboom is al meer dan 80 jaar een begrip in Rotterdam. Piet Hoogenboom opent begin jaren dertig een groentezaak aan de Hendrick Sorchstraat, maar vindt zijn bijbaan, het rondrijden van de Rotterdamse elite, eigenlijk interessanter. De groentezaak verandert dan ook in een garage. Vlak na de oorlog ontmoet Piet de familie Pon, die het importeurschap van Volkswagen voor Nederland verwierf. In 1947 verkrijgt Piet dan ook het dealerschap van Volkswagen voor Groot-Rotterdam. Tachtig jaar later is de passie voor auto’s nog overal in de regio Rotterdam-Rijnmond zichtbaar!

Hebben jullie inmiddels meerdere merken toegevoegd aan het Auto Hoogenboom dealerbedrijf ?

Jazeker. Wij zijn op dit moment dealer van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt ontzorgen wij onze relaties op het gebied van mobiliteitsvraagstukken in de breedste zin van het woord.

Waar moet ik dan aan denken bij de zakelijke markt?

Wij bedienen zowel de bakker om de hoek, het MKB alsook de bedrijven met een wagenpark van 50 auto’s en meer. Vanuit onze showrooms in Rotterdam, Vlaardingen en Spijkenisse beschikken wij over de capaciteit onze merken op een juiste wijze te presenteren en te onderhouden in onze modern geoutilleerde werkplaatsen. Tevens beschikken wij over twee merkonafhankelijke schadeherstelbedrijven en een merkonafhankelijke leasemaatschappij. Ook is men bij ons aan het juiste adres voor de financiering, verzekering en verhuur van voertuigen, alsmede voor vervangend vervoer bij pech, onderhoud en schade.

Dat klinkt als een totaalpakket. Wat onderscheidt Auto Hoogenboom dan van anderen?

Wij streven naar totale ontzorging van de klant op het gebied van mobiliteit. Voor vrijwel alle vraagstukken op het gebied van mobiliteit treden wij op als gesprekspartner en voorzien wij onze relaties van advies op maat.

Is er het afgelopen jaar een beroep gedaan op jullie creativiteit?

Jazeker, de wereld is enorm veranderd. De wagenparken van een aantal relaties hebben het afgelopen jaar om overduidelijke redenen minder kilometers gereden. Naast de vragen die dit oproept, biedt dit ook weer kansen. Zo hebben we een nieuw product mogen toevoegen aan onze dienstverlening: Lease a Bike. Een fiscaal aantrekkelijk zakelijk fietsplan met interessante voordelen voor o.a. de gezondheid van werknemers alsmede een kostenbesparing voor werkgevers.

Kunnen jullie dat toelichten?

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat wanneer je een half uur per dag beweegt, je gezondheid verbetert en het ziekteverzuim gemiddeld met twee dagen per jaar per persoon afneemt. Ook met het oog op het gegeven dat medewerkers in de toekomst mogelijk meer vanuit huis zullen werken, kan in dit opzicht Lease a Bike prima functioneren naast het gebruik van de auto.

Wat verwachten jullie voor komende maanden nog meer?

We zien een verschuiving naar de wens tot meer flexibiliteit. Bijvoorbeeld door de combinatie van thuis en op kantoor werken. Dat betekent dat wij in de gesprekken met onze relaties meedenken in hun mobiliteitsbehoefte. Daarnaast zie je steeds meer elektrificatie bij zowel de fiets als de auto ontstaan. Ook dat schept weer nieuwe kansen. Het is altijd een mooie uitdaging om daarmee aan de slag te mogen gaan.

Wat maakt Auto Hoogenboom nou tot een werkgever waar je bij wilt werken?

Wij zouden Auto Hoogenboom willen omschrijven als een no-nonsense bedrijf met een open cultuur waarbinnen altijd doorgroeimogelijkheden zijn, alle afdelingen op een constructieve wijze met elkaar samenwerken en collega’s bereid zijn voor de klant én elkaar een stap extra te zetten.

Dan toch nu even de vraag wie Richard en Rob zelf zijn?

Richard: Ik ben een echte family-man. Met nog drie thuiswonende kinderen hebben wij een gezellig en druk gezin. Ik hou van klussen in en om het huis en verzamel en restaureer graag jukeboxen. Fantastisch om te doen.

Rob: Tja …. Ik beschik inmiddels over wat meer vrije tijd en ben aan het bekijken waar ik mijn energie het beste in kwijt kan. Maar fitness, hardlopen en fietsen hebben op dit moment de meeste aandacht. Heerlijk ook om buiten te sporten!

Netwerken is ook golfen .. of andersom. Hoe zit dat bij jullie?

Haha leuke vraag! Onlangs zijn wij gestart met een golftraining. We hebben zojuist onze tweede les afgerond bij Golfbaan Kralingen. En wie weet worden we zo door de sport gegrepen dat je ons met regelmaat in gezelschap van klanten en relaties op één van de banen in de regio Rotterdam aantreft.

Bij R4R zijn jullie één van de donateurs. Wat spreekt jullie bij hen zo aan?

Wij zijn via een collega bij R4R terechtgekomen ten tijde van de actie rondom de Daniel den Hoed kliniek. De sociale en maatschappelijke insteek waarbij R4R als een ‘Good Citizen Club’ opkomt voor minder bedeelden, voor de stad Rotterdam en voor meer zingeving is ontzettend mooi. Daarnaast hebben de aangesloten ondernemers ook echt een hart voor elkaar. Als iemand het moeilijk heeft, helpen we allemaal een handje mee. En, wij zijn echt actief betrokken bij de club en proberen zoveel mogelijk te ondersteunen.

Wat heeft jullie de afgelopen periode het meest geraakt met de initiatieven van R4R?

Het jaarlijkse diner voor de senioren, Oud & Herrie. Dat is fantastisch om te doen. Graag worden wij ingedeeld bij de keukenbrigade. In een grote kuip roeren met een roeispaan om risotto te maken. Maar ook dat Robin en Barbara hebben rondgereden in een camper om klusjes te doen bij mensen die hulpbehoevend zijn. Die camper hebben wij vanuit Auto Hoogenboom nog ‘even’ APK-waardig gemaakt. Prachtig om hieraan een bijdrage te leveren. Dat komt mede door de gedrevenheid en het enthousiasme van Robin en Barbara.

Heb jullie een idee om R4R nóg krachtiger te maken?

Als we bijvoorbeeld kijken naar de Clean Up actie, dan valt daar misschien nog wel wat te winnen. Dat is echt een bewustwordingsproces. Als je met een knijpertje rondloopt, zie je pas hoeveel rommel er ligt. En dat valt nu ook op wanneer we zelf door de stad of het bos lopen. En misschien is er ook een link te leggen met het aantal prullenbakken die nog uitgebreid kunnen worden. De contacten met de gemeente Rotterdam zijn warm.

En jullie tip is???

We zouden misschien een speerpunt per kwartaal kunnen benoemen. Bijvoorbeeld milieu of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar kunnen mooie activiteiten aan opgehangen worden. Ach weet je, het is een prachtige club ondernemers die allemaal hun steentje bijdragen. Kijk ook maar naar het onlangs gehouden fietsexamen. Fantastisch om daarbij te mogen zijn.

Tekst: Hyacinthe van Emst
Foto: Rotterdammers 4 Rotterdammers