Kinderboekje IC’s

R4R doneert het kinderboekje:
“Als papa slaapt, hoe kan hij dan eten?”

De afgelopen periode, in tijden van Covid19, hebben wij nagedacht en gezocht naar een extra maatschappelijk initiatief wat past binnen onze club. We stelden onszelf de vraag “wat kunnen wij bijdragen wat anders is dan de vele bloemen die zijn uitgedeeld?”.

Via donateur Tjeerd Poot (Port Privacy) kwamen wij in contact met Nathalie en Lisette. Zij zijn schrijver en illustrator van het kinderboekje “Als papa slaapt, hoe kan hij dan eten?”. 

Dit boekje, gericht op jonge kinderen, legt uit wat het betekent als papa, mama, opa of oma op de intensive care ligt en niet bij bewustzijn is. Dit boekje ging ons direct aan het hart, zeker omdat de ziekenhuizen op dit moment door de boekjes heen zijn vanwege de drukke tijden op de IC’s.

Nathalie was werkzaam op de IC afdeling van het Maasstad Ziekenhuis toen zij de noodzaak van dit boekje zag. Vooral omdat ook jonge kinderen recht hebben op uitleg en juist zij vaak vol vragen zitten. Naar aanleiding van deze vraag ging Nathalie opzoek naar een themaboekje om het een en ander bespreekbaar te maken. De eerste oplage van 1000 stuks was binnen no time op en de tweede druk is met financiële hulp van R4R van de grond gekomen. In het bijzonder benoemen we deze donateurs voor hun extra bijdrage:  Synergy Food Nederland, Computer Lease Nederland B.V. en CreativIvents!