R4R in actie voor het Sophia Kinderziekenhuis!

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis heeft een bijzonder centrum voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen, het kinderthoraxcentrum. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen wordt gedaan.

Het team van artsen en onderzoekers had al langer een grote wens om de revalidatieproces van de kinderen te versnellen met een sport- en spelcentrum. Met dit centrum wordt de inspanningscapaciteit en vertrouwen in het eigen lichaam bij de kinderen met sport en spelen verbeterd.

R4R heeft zich in 2022 ingezet om dit centrum te realiseren door een jaar lang een estafette te houden met haar donateurs. Hiervoor werd de R4R Superaap in het leven geroepen. Deze aap ging elke maand naar een andere donateur die dan een maand lang zijn bedrijf in het teken zette van het Sophia Kinderziekenhuis. Geld werd opgehaald door verschillende acties, zoals het lopen van de marathon, het verkopen van het kleine superaapje, winstpercentages werden gedoneerd, maar ook werden er jubileums, verjaardagen en borrels georganiseerd om zo geld op te halen.