10 goede doelen. 10 maanden fundraising.

In Rotterdam zijn heel veel stichtingen en particuliere initiatieven die fantastisch sociaal maatschappelijk werk verrichten. Bijvoorbeeld inwoners of gezinnen ondersteunen die het hard nodig hebben. Wijken opknappen met elkaar. Scholen of sportclubs helpen. Die initiatieven zijn niet altijd bekend bij het brede Rotterdamse publiek. Waardoor ze niet altijd de financiële ondersteuning hebben om hun sociaal maatschappelijke inspanningen goed uit te voeren. Daar wil R4R verandering in brengen.

Wat gaat er gebeuren?

Alle ondernemers die aangesloten zijn bij R4R gaan zich gezamenlijk inzetten voor 10 sociaal maatschappelijke initiatieven in Rotterdam. Met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze 10 initiatieven. Het hele jaar 2024 wordt gebruikt om de gelukkige 10 te vinden. Daarna gaat R4R met al haar aangesloten ondernemers in 2025 zoveel mogelijk herrie maken en aandacht trekken voor ‘de 10 van 010’. In december van 2025 zal dan bekend gemaakt worden hoeveel de fundraising voor deze 10 goede doelen heeft opgeleverd.

Sociale initiatieven en stichtingen, meld je aan.

De sociaal maatschappelijke doelen die zich kunnen aanmelden (zie ook aanmeldformulier onderaan deze pagina) moeten voldoen aan een aantal simpele regels. Als stichting of particulier initiatief richt je je op een goed doel in Rotterdam. Wat je doet als stichting of initiatief laat direct of op korte termijn-effect zien. En dat effect moet dus zichtbaar zijn of in ieder geval duidelijk te controleren. Voldoe je aan deze eerste basisregels? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Eén van de dingen om over na te denken is het budget dat je nodig hebt om jouw doelen te behalen. Een jury van R4R kijkt mee met je plannen.

De planning.

In 2024 willen we zoveel mogelijk inschrijvingen. Aan het einde van dit jaar gaat een jury de 10 sociaal maatschappelijke initiatieven of stichtingen kiezen die het beste aansluiten bij de doelstellingen van R4R. En dan gaat het om gelijke kansen, mensen verbinden, een veilige en gezonde stad, en het versterken van voorzieningen. De ondernemers die lid zijn van R4R pakken vervolgens in 2025 elk moment aan om aandacht te vragen voor de ’10 van 010’. En om voor deze 10 zoveel mogelijk geld in te zamelen. Denk je dat je zo’n stichting bent of ben je al een tijdje bezig met je eigen sociaal bewogen initiatief? En je kunt wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Meld je zo snel mogelijk aan.

Planning in het kort:

 • 2024 tot 1 oktober – Initiatieven kunnen zich aanmelden
 • 2024 vanaf oktober – De ’10 van 010’  worden gekozen
 • 2024 november – Presentatie van de 10 gekozen initiatieven
 • 2025 – Fundraising voor de ’10 van 010’
 • 2025 december – Bekendmaking resultaat fundraising
 • 2026 – Donaties worden verdeeld onder de ’10 van 010’

Waarom doet R4R dit?

R4R bestaat 10 jaar in 2025. We zijn dus al een tijdje bezig met het maken van sociale impact in Rotterdam. Onze verjaardag wilden we iets speciaals doen. En wat is er nou mooier om ons feest in het teken te zetten van goede doelen die het heel erg hard kunnen gebruiken. Particuliere initiatieven of ietsje groter georganiseerde stichtingen die het moeilijk hebben tussen het geweld van al die grote wervings- en inzamelingsacties van de bekende collega’s. Terwijl ze – net als die grote – heel goed werk doen. We zijn dus op zoek naar de goede doelen die normaal gesproken onder de radar blijven. Omdat ze te klein of te bescheiden zijn.

Donateurs aan het woord.

Dien hier jouw plan in.

Als de 10 beste initiatieven in 2024 zijn gekozen, gaan we in 2025 starten met de fundraising. Misschien dus ook voor jou! Dat betekent dat de binnengekomen donaties pas op z’n vroegst in 2026 ingezet kunnen worden. Houd hiermee rekening als je onderstaand formulier invult. Heb je PDF’s die inzicht geven in je plan en de budgettering? Stop ze erbij. Hoe meer wij weten van je mooie plannen, des te beter wij een keuze kunnen maken. Stuur vóór 1 oktober 2024 jouw plan in.

  Stap 1

  Stap 2

  Stap 3

  Stap 4

  Stap 5

  Upload je plan (PDF, video, Powerpoint, Word. Max. 5 mb per upload).  Stap 6

  Ga akkoord met onze voorwaarden en verstuur je deelname!

  Ondersteund door deze R4R donateurs.