Ondernemers voor de Kunst

Op 2 november 2023 is het platform Ondernemers voor de Kunst gelanceerd. Dit initiatief, tot stand gekomen door de gezamenlijke inzet van bedrijven in Rotterdam en in samenwerking met het crowdfundingplatform Voordekunst, heeft als doel om talent in Rotterdam te ondersteunen. De kracht van de verbinding tussen lokale makers en ondernemers staat hierbij centraal.

Met het platform wordt het mogelijk gemaakt om (jong) Rotterdams talent een podium te geven en op laagdrempelige wijze in contact te komen met het bedrijfsleven. Maar ook vica versa. We dagen ondernemers uit om verder te kijken dan de gevestidge orde en dat is mogelijk ook nog eens een goede investering! Tijdens de lancering heeft Hugo Borst een boeiend gesprek gevoerd met de talentvolle kunstenaar Caja Boogers. Ook zijn de projecten ‘Margie en de Magische drank’ van Danny Blink en ‘Het Grote Aanschouw-boek’ van het Team Aanschouw gepresenteerd.

R4R is communicatiepartner van het platform geworden. Zo worden bijvoorbeeld aansprekende projecten die binnen de scope van R4R passen actief gepromoot. Ook zal R4R waar kan afnemen via het netwerk van het platform zoals een muzikant op een evenement.

Het resultaat