Donateursevent: Rotterdams Philharmonisch Orkest

Mede dankzij de steun van onze donateurs zet Rotterdammers 4 Rotterdammers zich actief in voor Rotterdamse belangen vanuit het bedrijfsleven, onderwijs, politiek of samenleving. Zo ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat onlangs nog door maestro Jaap van Zweden een ‘doos diamanten’ werd genoemd. Het orkest, dat in 2018 honderd jaar bestaat, is van grote matschappelijke waarde voor de stad. Met zijn internationale allure versterkt het het vestigings- en woonklimaat, vergroot het de aantrekkingskracht van Rotterdam als toeristenstad en vormt het met een groot aantal samenwerkingen een belangrijke spil in de culturele zakelijke infrastructuur.

22 september

Om (nader) kennis te maken met het orkest nodigen wij u met veel plezier uit op donderdag 22 september voor een bijzondere concertavond. Arthur Jussen, de jongste van de broers Jussen, is met zijn 19 jaar het wonderkindstadium al ver voorbij. ‘Onnavolgbaar verfijnd en gaaf’, noemt Trouw zijn pianospel: een kwaliteit die perfect aansluit bij het even lichtvoetige als diepgravende Jeunehomme-concert. Dit meesterwerk van de jonge Mozart vormt het tegenwicht voor Brahms’ overrompelende Eerste: misschien wel de meest klassieke van alle Romantische symfonieën.

Programma

Wij ontvangen u graag om 19:15 uur in de Harmoniezaal in De Doelen. De avond begint om 19:30 uur met een kijkje achter de schermen: onder het genot van een drankje vertelt artistiek coördinator Kees Kramer u hoe de programmering van het orkest tot stand komt. Geen sinecure, gezien de volgeboekte agenda’s van internationale topdirigenten en -solisten. Vervolgens kunt u vanaf 20:15 uur genieten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jukka-Pekka die de volgende stukken ten gehore zullen brengen: Saraste Beethoven Ouverture Leonore 2 en Mozart Pianoconcert nr. 9 ‘Jeunehomme’ – piano Arthur Jussen.

Locatie

Harmoniezaal, café- restaurant In de Doelen

Aanmelden

Aanmelden kan via de email via [email protected].